Vårda håret rätt – hårvård för sommaren!

Hårvård är något man bör tillägna lite extra omsorg under sommaren. Men även innan och efter. För visst har vi alla någon gång skamset gått till frisören efter sommarsemestern med ett smärre skatbo på huvudet? Aldrig mer, säger vi på Barber & Babes. Följ våra tips för att vårda ditt hår på bästa sätt hela sommaren!

kvinna-som-vardar-haret-under-sommaren

Vårda håret på sommaren är något helt annat

Vissa kanske undrar varför man över huvud taget pratar om “sommarhårvård”. Beror inte ens hårvårdsrutiner på den egna hårkvaliteten och är därför densamma året runt? Nej, inte riktigt. I de länder som har klimatmässiga årstider skiljer sig väderförhållandena så pass mycket mellan de två extremerna vinter och sommar att det helt enkelt är viktigt att anpassa sin hårvård utifrån den årstid man befinner sig i. På vintern i t.ex. Sverige kan ditt hår utsättas för ett torrare klimat, medan det på sommaren oftare utsätts för sol samt salt- och klorvatten. Då krävs helt enkelt andra hårvårdsprodukter.

Tips om hårvård på sommaren

Hårvård innan sommaren

  • Klippningstider, hej hej, klippningstider! Klipp gärna håret innan sommaren. Framför allt om du planerar att utsätta håret för mycket sol och bad då, och om du har en längd du gärna vill behålla. Nyklippta, friska toppar klarar helt enkelt av påfrestningar bättre än hårtoppar som redan är lite slitna och kluvna. 
  • Preppa med fukt, fukt och åter fukt. Din hårvårdskur när sommaren börjar titta fram bör vara av återfuktande karaktär. Om du inte redan använder det rekommenderar vi att du investerar i extra återfuktande schampo och balsam utan sulfater. Både ditt hår och hårbotten kommer tacka dig. För att tillsätta ett extra partytrick till fuktfesten kan du använda fuktgivande hårinpackningar ett par gånger i veckan. 

Hårvård under sommaren

  • Sommaren är kort, men det är tyvärr inte solens UV-strålar. UV-ljus kan orsaka både färgförändringar och skador i hårets struktur. Men det går att rädda genom att ligga steget före. Det finns nämligen flera olika typer av hårvårdsprodukter med UV-skydd, t.ex. i sprejform eller som håroljor. Fråga gärna oss på Barber & Babes om vad vi skulle rekommendera för just ditt hår, när du är på besök hos oss.

Hårvård efter sommaren

  • Behåll sommarkänslan! Tack vare hårvårdprodukternas magiska värld kan du nu både vårda ditt hår samtidigt som du kan få ditt hår att både se ut som och lukta sommar. Med en professionell saltvattenssprej får du den där härliga after beach-looken med naturliga men oförskämt snygga vågor i håret. Med ett av de senare intågen i frisörvärlden, hårparfymen, kan du dessutom få ditt hår att dofta citrus, magnolia eller rosor – så att du mentalt kan befinna dig på rivieran, hela dagen.

Vårda håret hos proffs innan sommaren

Barber & Babes är din frisör i Uppsala som kan sommarhårvård. Våra professionella frisörer och barberare ser till att din färg håller hela sommaren och att skägget är i trim året ut. Välkommen att boka tid för klippning, hårfärgning, hårvård eller rakning hos oss.