Med anledning av COVID-19

Information med anledning av Covid-19

I enlighet med Folkhälsomyndighetens strängare restriktioner i Uppsala län ber vi dig läsa igenom vår uppdaterade Policy för besök under Covid-19.

I kampen för att hindra smittspridningen infördes i veckan (v.47) ett förbud som lyder enligt följande:
“Man får inte samlas fler än åtta personer på allmänna sammankomster och på offentlig tillställning.”

För vår del betyder det att vi fortsatt kan ta emot kunder, då frisör och kund blir två i antalet och en salong inte räknas som allmän sammankomst. Vi tar självfallet ansvar för det vi kan och fortsätter att hålla distans och följer våra regler och åtgärden enligt nedan.

Förbudet beräknas att träda i kraft 24 november och ska gälla i 4 veckor.

Vi har dock öppet som vanligt!

Det kan däremot hända att vi vissa dagar öppnar senare samt stänger tidigare än ordinarie öppettider.
Du kan alltid komma i kontakt med oss på telefon på vardagar och lördag när salongen är bemannad. Onlinebokningen är öppet dygnet runt, årets alla dagar.

 

Vi på plats träffar många kunder varje dag och är väldigt måna om att du som är kund hos oss ska kunna känna dig trygg att komma hit.
För att minska risken att påverka personal och andra kunder ber vi dig att kontakta oss för att omboka din tid ifall du har symtom som Folkhälsomyndigheten råder till att stanna hemma på grund utav. Detta gäller även om du har antikroppar, har haft Covid-19 eller testats negativt. Då vi som jobbar här måste stanna hemma vid minsta symptom och vill minimera risken att bli sjuka.

Kom inte i sällskap:
Vi ber dig att inte ta med sällskap så som vänner, familj eller andra medföljande till din bokade tid då vi försöker att minimera antalet personer i lokalen och kommer med den anledningen be dem lämna salongen om det sker.

Riskgrupp:
Tillhör du riskgrupp råder vi dig till att följa Folkhälsomyndigheternas restriktioner om att stanna hemma. Väljer du att komma i alla fall så är du självfallet välkommen, då på egen risk.
Vi får många frågor om extra öppettider för äldre och personer i riskgrupp vilket vi valt att inte ha, med anledning av att vi anser att det är säkrare att komma in till oss när pandemin lagt sig. Däremot har vi tider då vi är färre på salongen så ring oss och boka i så fall så ska vi se vad som är möjligt.

Hur vi arbetar under pandemin:
Vi följer restriktionerna, håller vår utrustning och station ren, samt håller god hygien och stannar hemma vid minsta symptom. Även fast det inte är ett krav att använda munskydd/visir så har vi ändå valt att göra det för vår skull men också för eran. Vi vill då även upplysa om att vi inte är utbildade i hanteringen, men vi gör de vi kan. Vi kommer använda visir/munskydd så länge Uppsala har andra restriktioner än övriga Sverige.

Vad vi gör på salongen:
– Håller avstånd mellan arbetsplatserna.
– Rengör ytor, handtag samt toaletter flera gånger per dag.
– Vi ber dig som kund att tvätta dina händer innan vi påbörjar behandlingen.
– Vi tvättar alltid våra händer med tvål och vatten efter varje kund.
– Vi har handsprit på salongen vid kassan och vänthörnan.
– Vi i personalen är friska och har inte varit på resande fot. Vi stannar även hemma vid minsta symptom och blir hemma 48 timmar efter första symptomfria dag (vi ber er kunder att göra samma sak).
– Vi bär alla munskydd/visir så länge Uppsala har särskilda restriktioner.
– Vi rengör och desinficerar schamponeringarna, dörrhandtag, vår station, vår utrustning och kortmaskin flera gånger per dag.
– Vi har anpassat och tillfälligt tagit bort vissa behandlingar som gör att vi måste stå nära ansiktet.
– Vi har inga anpassade tider på salongen för de som är oroliga, däremot har vi tider i veckan då vi har mindre bemannat i salongen.

Vi följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer i våra salonger dagligen.

Om du blir sjuk:
Behöver du boka om din tid så hjälper vi dig via telefon eller om du hellre önskar att göra det via vår internetbokning så går det också bra. Vi har en 24 timmars avbokningsregel men vi har självfallet överseende för om du är sjuk i dessa tider. Vi ber dig i det fallet att meddela oss i så god tid som möjligt, så vi får en chans till att välkomna någon annan samt minska risken att förlora inkomst. Behöver du avboka av andra orsaker gäller som vanligt 24 timmar innan bokad tid och vi kommer i det fallet att debitera för uteblivet besök.

 

Tack för din förståelse för vår policy och varmt välkommen in om du är frisk.

Informationen uppdaterades: Onsdag den 18 November 2020

Fler nyheter

Så lyckas med hårstyling för män och att styla ditt skägg.

Så ger du ditt hår extra kärlek både innan, efter och under sommaren.