Forma med värme

Bild till tänger 2

Locktång

Med hjälp av en locktång kan du få de glamorösa lockarna du alltid önskat. En locktång brukar oftast vara det enklaste alternativet för att lyckas med sina lockar hemma. Det finns olika storlekar och varianter efter olika önskemål.

Den konformade locktången är vad vi skulle säga den lättaste att använda hemma. Den ger slitstarka och hållbara lockar.

Är du ute efter mindre lockar med mycket volym så ska du välja en mindre locktång medan en större locktång ger stora och en mer vågig känsla.

Plattång

En plattång används främst för att få håret rakt men kan användas till att skapa lockar och vågor i ditt hår. Gillar du variation och att testa nya frisyrer så är plattången perfekt att ha hemma.

Genom att snurra hårslingan kring ena delen av plattången och dra ut så skapar du en fin och naturlig lock. Du kan också enkelt böja toppen, forma luggen och även få fin volym om du touperar håret lite lätt innan du plattar över touperingen.

Värmeborste/Varmluftsborste

En värmeborste ger mycket volym, böljande lockar och fantastiska vågor. Värmeborsten fungerar som en varm rundborste och används i torrt hår.

Varmluftsborsten blåser varmluft och fungerar i lite lätt fuktigt här eller torrt hår.

Dessa stylingverktyg passar perfekt om du vill få till den härliga salongskänslan själv hemma.

Vad ska jag tänka på när du använder värmeverktyg?

Värmeskyddet är väldigt viktigt att använda när du använder värme på ditt hår. Och att ställa in rätt värme beroende på vad du har för kvalité.

När det kommer till värmeskydd så finns det olika varianter men vi tipsar främst om Olaplex no 7 som är en vattenlöslig olja. Den skyddar upp till 230grader och fungerar utmärkt till både fön blåsning och olika tänger. Ska du bara fön blåsa ditt hår så räcker Olaplex no 6 som är en leave-in produkt med värmeskydd.

Temperaturen på ditt värmeverktyg bör ligga mellan 185-210grader. Högre temperatur kan skada ditt hår och även påverka hårfärgen.

Välkommen intill oss på Barber & Babes så ska vi hjälpa dig plocka fram rätt värmeskydd/ locktång/plattång till ditt önskemål!

Fler nyheter