Glitterskägg – så gör du det själv!

Glitterskägg – så gör du det själv!

Vardag som fest. Allt blir lite bättre med extra glitter, eller hur? Vilken tur då att trenden med glitterskägg har slagit till rejält. Här går vi igenom hur du enkelt kan styla glitterskägget själv!

Skapa glitterskägg med glitterspray

Vissa skäggbärare förespråkar den lätta vägen när det kommer till glitterskägg. Du kan helt enkelt köpa vanlig glitterspray som kan finnas i välsorterade matbutiker för att skapa party i ansiktshåret! Om du väljer att göra så, glöm då inte att smörja in kinder och läppar med vaselin eller en annan fet kräm. Det gör det lättare att få bort glitter som hamnar på andra delar av ansiktet än skägget.

Skapa glitterskägg med skäggprodukter

Har du anpassade skäggprodukter hemma sägs dessa fungera mycket bättre. Du ska helst använda skäggolja, för att få glittret att fastna, samt vanligt glitter från en hobbyaffär. Det finns även färdigpaketerade kit att köpa hos barberare eller online, som innehåller allt du behöver för att skapa glitterskägg. Så här gör du:

  1. Lägg ut en stor handduk över axlar och bröstkorg för att skydda dina kläder.
  2. Applicera några droppar skäggolja. Detta ger skägget viktigt näring och glans samtidigt som det gör att glittret fäster.
  3. Strö försiktigt glittret över skägget. Arbeta i etapper, så att det blir jämnt fördelat över allt skägghår.

Så lätt är det att få ett sprakande glitterskägg!

Styla skägget hos barberaren

Barber and Babes är din barberare i Uppsala. Vi kan det mesta om rakning, trimning och styling av skägg. Välkommen in för att unna dig en egen stund i vår klassiska barbershopmiljö. Ska du iväg på fest efteråt pimpar vi gärna upp ansiktshåret till ett glitterskägg också! Boka tid hos oss, din frisör i Uppsala, här på webben eller slå oss en signal.