Våra frisörer

Foto Kirstin 221201

Kirstin

Advanced Stylist

Vem är jag?

Jag är den galna tyskan från Berlin. Jag är ett kärleksbarn från Kreuzberg. Född i gamla väst Berlin. När jag inte jobbar så älskar jag att laga mat, speciellt tysk husmanskost, smaskens! Min filosofi är “Ingen diskussion med håret och speciellt inte på morgonen. Vi har inte tid med trams så tidigt det ska bara funka”. Jag brukar skoja om att jag ska hem och pilla navelludd och tittar på serier, men de ligger en liten sanning bakom de. Man noterar nog rätt snabbt att min kreativitet följer mig även utanför jobbet som en rödtråd. Tycker bland annat om att ta mig ut i skogen för att plocka svamp då det är rofyllt, tyst och något jag får använda kroppen för att utföra. När tid finns så hämtar jag ny kraft genom att måla. Jag är djurvän och drömmer om att ha husdjur, men har tyvärr inte tiden för det. Min Farmors andra man var svensk, vilket gjorde att jag spenderade 3 veckor här i Sverige varje sommar. Där och då föddes drömmen om att kanske kunna bo i “pippi landet”. Pippi var länge min idol, stark med en skattkista fylld med guld, vilken dröm!

Varför har jag valt det här yrket?

Enkelt. Jag har älskat det sen jag var barn. Det har alltid varit hår och mode. Min pappa arbetade som guldsmedsmästare, min farmor var skräddarmästare och min mamma var sjuksköterska – vilket visar att min familj genomsyrar både det sociala och kreativa. Jag hade turen att få lite av bägge delarna. Jag älskar att pyssla om andra och samtidigt få skapa.

Vad har jag för meriter?

Gesällbrev sedan 1993. Gått ett flertal utbildningar genom åren. Deltog på en tävling här i Uppsala som hette Kvinnan 97. Utbildad inom Make up. Jag är väldigt kunnig inom lockiga hår.

Varför har jag valt att arbeta på Barber and Babes?

Jag blev rekommenderad av en kollega som jag tidigare jobbat med om att en ny salong skulle öppna och att de skulle passa mig med min kreativitet. Hon var redan anställd i bolaget och skulle själv flytta över till den nya salongen. Här har jag fått möjligheten att påverka hur jag jobbar som passar bra för mig. Utöver det har jag har fantastiska kunder, kollegor och chefer.

Vad betyder hår för dig?

De är möjlighet att få skapa och vara kreativ. Håret är ett fantastiskt material att jobba med för att det inte finns några begränsningar. De är levande och kan alltid förändras. Man kan ångra sig eller ändra sig då de växer ut igen. Du kan enkelt förändra hela ditt utseende med form och färg.

Foto Ronja 221201

Ronja

Ronja
Foto Emelie 221130

Emelie

Emelie
Foto Nadia 221208

Nadia

Nadia
Foto Angelica 221201

Angelica

Angelica
Foto Michaela 221208

Michaela

Michaela
Foto Kirstin 221201

Kirstin

Kirstin
foto Niclas 221201

Niclas

Niclas
emma

Emma

Emma
frisor-1

Henrik

Henrik
cajsa

Cajsa

Cajsa
jenny

Jenny

Jenny
matilda

Matilda

Matilda