Våra frisörer

frisor-1

Henrik

Advanced Barber

Vem är jag?

Jag är en lugn norrlänning som i jobbet gillar allt från en klassisk rakning till korta klippningar med snygga former. Alla korta hår är roliga och extra roligt är det när tjejer vågar sig in till barberarsidan för en kortklippning. På fritiden spenderar jag gärna tid vid datorn med spel. Ett annat intresse jag har är att vara ute i naturen och fånga in lugnet. I och med mitt sociala yrke så uppskattar jag en lugn stund där i mellan. Jag är en nyfiken person och provar gärna nya saker, har bland annat varit och nosat på träningsformer som Crossfit, men har på senaste dragit mig mer emot klättring och padel som träningsform. Min semester spenderar jag gärna på skidor i våra svenska fjäll eller genom att utforska något annat land. Drömmer om att kunna resa tillbaka till Nya Zeeland i framtiden.

Varför har jag valt det här yrket?

Jag valde yrket för det kreativa. Jag gillar att arbeta med mina händer och alltid haft ett intresse av hår och kläder. Sen gillar jag att hjälpa folk till att känna sig bättre med sig själva genom att skapa den stil de önskar.

Vad har jag för meriter?

Har varit i branschen sedan 2009. Jag är utbildad frisör och barberare och har mästarbrev i båda. Utöver min anställning så är jag engagerad i Svenska Frisör Företagarna och var med och tog fram barberargesällen i Sverige. I perioder reser jag runt som examinator för Frisörföretagarna. Nu under 2020 har jag lagt ett högre fokus på att bli bättre på afro hår och att lära mig mer om hårersättningar för att kunna hjälpa en bredare kundkrets. Har med åren hunnit med att delta på en del tävlingar, där bland annat årets frisör varit en.

Varför har jag valt att arbeta på Barber and Babes?

Jag sökte mig till Barber and Babes för att jag ville fokusera mer på att bli barberare. Det är en avslappnad arbetsmiljö med trevliga stamkunder som jag trivs väldigt bra med.

Vad betyder hår för dig?

Enligt mig är hår den bästa accessoar man har. Mitt jobb är att lyfta fram dom tankar kunden har. Få dom att känna sig bättre med sig själva.

Foto Ronja 221201

Ronja

Ronja
Foto Emelie 221130

Emelie

Emelie
Foto Nadia 221208

Nadia

Nadia
Foto Angelica 221201

Angelica

Angelica
Foto Michaela 221208

Michaela

Michaela
Foto Kirstin 221201

Kirstin

Kirstin
foto Niclas 221201

Niclas

Niclas
emma

Emma

Emma
frisor-1

Henrik

Henrik
cajsa

Cajsa

Cajsa
jenny

Jenny

Jenny
matilda

Matilda

Matilda